30 oct. 2009

Activeaza Windows Xp dupa reinstalare

Uneori,avem nevoia de a reinstala Windows Xp,fie din cauza supraincarcarii acestuia cu informatii si/sau programe inutile pe care,daca ar fi sa le stergem/dezinstalam,am avea nevoie de cateva zile;fie din orice alta problema care nu permite functionarea sistemului operativ cu corectitudine.

In oricare din cazurile de mai sus,daca preferam sal dezinstalam,odata reinstalt Windows Xp,acesta ne permite utilizarea lui timp de 30 de zile.

Multe persoane,au schimbat carcasa calculatorului,si s-a descotorisit de aceasta inainte de a scrie numarul de licenta windows.

Pentru a evita nelaceri si/sau cautari disperate dupa o licenta care sa ne permita activarea Windows Xp,va sfatuiesc,ca,inainte de a va apuca de reinstalarea sistemului operativ,sa salvati pe un cd,PenDrive,alta partitie,mail,etc; dbl-ul wpa.Cum se face acest lucru ?!?

Intrati in partitia in care aveti instalat Windows,(de obicei este partitia C:/),apoi,cautati directorul Windows unde,in subdirectorul Sistem32 cautati si copiati wpa.dbl in unul din locurile sigure.( C:/Windows/Sistem32/wpa.dbl )

Dupa ce ati reinstalat windows,singurul pas ce trebuie facut,este acela de la rescrie acest .dbl in acelasi loc de unde a fost scos : C:/Windows/Sistem32/wpa.dbl apoi restartati calculatorul,si windows va fi activat.

Obs: wpa.dbl detine informatii referitoare la hardware-ul calculatorului dvs,(piesele lui),din acest motiv,cu wpa.dbl scos din pc-ul dvs.,puteti activa doar pc-ul dumneavoastra,atat timp cat nu a-ti schimbat placa de basa,sau/si fabricantul procesorului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu