29 oct. 2009

NVU – Manual de utilizare – Instructiuni basice. Partea 1.

1. Definitie: NVU (New-view,¨noua vedere¨) este un program pentru creat si modificat pagini Web.Are aspectul unui program simplu de elaborare cu toate functiile necesare.Se diferentiaza de alte programe din aceeasi gama prin faptul ca se lucreaza in Open Source (cod deschis).

Este vorba de un editor WYSIWYG (ceea ce vezi,este ceea ce obtii) fapt care iti da posibilitatea de a crea pagini Web cu o interfata grafica mai simpla si prietenoasa pentru utilizator decat codul HTML.Ofera avantajul de a vizualiza modificarile create in pagina Web,fara a necesita publicarea acestora in internet.Nu e necesar sa stapaniti limbajul HTML,iar cu unele notiuni basice e suficient pentru a utiliza diferitele caracteristici ale acestui program

2.Proprietati:

a) Editor WYSIWYNG – aceasta caracteristica iti ofera posibilitatea sa creezi pagini Web de o forma la fel de usoara ca si cum ai scrie cateva notite in Word.

b) Administrarea de documente/fisiere via FTP

c) Cod HTML fiabil,capabil de a functiona in navegatoarele cele mai raspandite si utilizate.

d) Schimb intre WYSIWYG si HTML utilizand butoane de acces.

e) Posibilitatea de a lucra cu mai multe pagini Web in acelasi timp.

f) Puternic suport pentru formulare,table si baze.

g) Mult mai multe posibilitati,pe care vei avea ocazia sa le descoperi pe parcurs daca te decizi sa utilizezi acest program gratuit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu