29 oct. 2009

Primi pasi in Ubuntu – Partea 1

Introducere

Dacă aveţi în vedere testarea sistemului operativ Ubuntu si dacă sunteţi determinat să faceti acest lucru, bine ati venit! Aceast articol vă va arăta ca procesul in forma ce-a mai plăcută cu putinţă. Articolul descrie diferenţele de comportament dintre Windows si Ubuntu. Când vă veţi decide de a face migrarea definitiva; capitolul transfer de fişiere şi setări vă explică modul de a transfera datele.

Preluarea configurarilor din Windows

Începând de la versiunea 7.10, Ubuntu poate importa favoritele,fondul ecranului, documentele şi imaginile. Acesta include, de asemenea, software-ul pentru a citi şi scrie fişiere pe discul Windows.

Probati Ubuntu inainte de instalare.

Puteţi încerca Ubuntu fără instalare şi fără a schimba ceva pe computer. Descarcati Ubuntu, inregistrati (ardeti) CD-ul,introduceti-l in unitatea CD-ROM/DVD-ROM şi reporniţi computerul (este posibil să fie necesar sa configurati BIOS-ul pentru a boota de pe CD). Ubuntu este încărcat de pe CD. Explorati şi testati ceea ce vreti: Nimic nu se va schimba în sistemul dumneavoastră.

Acest lucru vă oferă posibilitatea de a folosi Ubuntu, care vă va ajuta să descoperiti dacă puteţi acoperi necesităţile dumneavoastră şi să vedeţi dacă Ubuntu recunoaşte hardware-ul calculatorului dvs.

Puteţi, de asemenea, să încercaţi Ubuntu:

* Utilizarea Ubuntu la un prieten care a instalat.
* Instalarea de o maşină virtuală (ex: virtual box) de pe actualul sistem de operare.

Notă: Dacă instalaţi Ubuntu de pe hard disk, va rula mult mai rapid decât în CD-ul şi vă permite să instalaţi mai multe aplicaţii de Linux.

* Instalarea in Windows cu Wubi, o aplicaţie cu care puteţi instala si dezinstala Ubuntu din Windows ca şi cum ar fi o aplicaţie, fără a schimba partiţiile.

Un ghid complet de instalare CURATA puteti vedea AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu