29 oct. 2009

Repara Registrii Windows

Acest articol descrie modul de a recupera un sistem Windows XP care nu porneste, pentru că de registru este deteriorat. Această procedură nu garantează recuperarea integrală a sistemului la stagiul anterior, dar este utila pentru recuperarea datelor.

In Windows Xp, este posibil sa se recupereze registrii corupti.Fisierele corupte ale registrului,produc diverse mesaje de eroare.

Acest articol,presupune ca metodele de recuperare normale,nu au rezolvat problema si ca unica posibilitate de a utiliza sistemul este folosirea consolei de recuperare.In cazul in care exista o cpoie de siguranta pentru recuperarea automata a sistemului , (ASR – SISTEMUL AUTOMAT DE RECUPERARE),fiind cea mai buna optiune pentru recuperare, este recomandata utilizarea copiei de rezerva ASR inainte sa incercati procedura descrisa in articolul de mai jos.

Notă: Asiguraţi-vă că s-au inlocuit cele cinci secţiuni de registry.Daca ati inlocuit una ori doua sectiuni,e posibil sa intalniti mesaje de eroare datorita lipsei de informatii referitoare la softwar-ul si hardwar-ul instalat in sistemul informatic.

Can porniti un computer cu Windows Xp , este posibil sa intalniti unul din mesajele de eroare de mai jos:

Nu se poate porni Windows XP, deoarece fisierul este corupt sau nu a fost găsit: \ WINDOWS \ SYSTEM32 \ CONFIG \ SYSTEM

Nu se poate porni Windows XP, deoarece fisierul este corupt sau nu a fost găsit: \ WINDOWS \ SYSTEM32 \ CONFIG \ SOFTWARE

Stop: c0000218 (Registry File Failure) Registrul nu poate fi incarcat la pornire (file): \ SystemRoot \ System32 \ Config \ SOFTWARE sau jurnalul sau suplinitor

In procedura descrisa in acest articol se utilizeaza Consola de Recuperare (System Restore ) si identifica toate masurile pentru a asigura ca procesul este finalizat cu succes.Odată finalizata această procedură, sistemul ar trebui să revina la o stare foarte asemănătoare cu cea în care a fost înainte de a fi apărut problema. Daca ati rula vreodata NTBackup si s-a completat o recuperare a sistemuluide forma corecta,nu e necesar sa urmati procedura descrisa in capitolele 2 si 3; treceti direct la capitolul 4.

Capitolul 1.

—————-

In acest capitol, pornim consola de recuperare,creem un directoriu temporal, realizam o copie de siguranta a fisierelor existente ale registrului intr-o nou locatie,eliminam fisierele de registru din lacatia lui actuala,si, pentru incheiere copiem fisierele de registru din directorul de recuperare in directorul System32\Config.

Odata finalizata procedura, se va crea un registru ce poate fi utilizat pentru a putea porni Windows XP.Acest registru a fost crea si salvat in timpul instalarii initiale a Windows XP; de aceea, se vor pierde modificarile si configurarile realizate imediat dupa instalarea acestuia.

Pentru a completa prima parte,urmati pasii descrisi in continuatre.

Porniti consola de recuperare.

In consola MS-DOS al sistemului de recuperare, scrieti urmatoarele linii si apasati Enter cand finalizati fiecare linie:

md tmp
copy c:\windows\system32\config\system c:\windows\tmp\system.bak
copy c:\windows\system32\config\software c:\windows\tmp\software.bak
copy c:\windows\system32\config\sam c:\windows\tmp\sam.bak
copy c:\windows\system32\config\security c:\windows\tmp\security.bak
copy c:\windows\system32\config\default c:\windows\tmp\default.bak

delete c:\windows\system32\config\system
delete c:\windows\system32\config\software
delete c:\windows\system32\config\sam
delete c:\windows\system32\config\security
delete c:\windows\system32\config\default

copy c:\windows\repair\system c:\windows\system32\config\system
copy c:\windows\repair\software c:\windows\system32\config\software
copy c:\windows\repair\sam c:\windows\system32\config\sam
copy c:\windows\repair\security c:\windows\system32\config\security
copy c:\windows\repair\default c:\windows\system32\config\default

Dupa finalizarea acestui pas, scrieti exit pentru a parasi consola de comenzi.Computerul se va restarta.

Nota: Aceasta procedura se bazeaza pe faptul ca Windows a fost instalat in directorul C:\Windows .Daca acesta a fost instalat intr-un loc diferit, asigurati-va de modificarea relatiei C:\Windows cu adevarata adresa a locului unde a fost instalat sistemul operativ.

Daca aveti acces la alt calculator, pentru a scurta durata procedurii anterioare,copiati textul din pasul 2,si lipitil intr-un fisier text pe care il numiti,de exemplu: CopieReg1.txt .Pentru a crea acest fisier,rulati comanda urmatoare la pornirea calculatorului in consola de recuperare ( System Restore ).

batch copiareg1.txt

Comanda “batch” permite procesarea comenzilor scrise intr-un fisier tip .txt. Cand se foloseste aceasta comanda,nu este necesara scrierea manuala a relatiilor.

Capitolul 2.

—————-

Pentru a complecta procedura descrisa in aceast capitol,trebuie sa porniti sesiunea in mod Administrator.Daca utilizati Windows XP Home Edition ,puteti initia sesiunea cu utilizator administrativ in felul urmator
:

* In timpul porniri calculatorului,inainte de aparitia logo-ului de Windows,apasati tasta F8 .

Cu ajutorul sagetilor de navegare selectionati optiunea de pornire in modul Proba de Erori,si apasati tasta Enter.

In acest capitol,vom copia fisierele de registru din locul unde s-a realizat copia de siguranta utilizand System Restore .Acest director nu este disponibila in consola de recuperare si exista posibilitatea de a nu fi vizibila in timpul uzului normal.Inainte de a incepe procedura din capitolul acesta va trebui sa realizam catva modificari in configurarea sistemului pentru a putea avea acces la acest director.

Pasul 1.: Porniti Explorerul Windonws

In meniul “Unelte” ,(Tools),faceti click in Optiunile Folderului -> tab-ul View > Fisiere si Foldere Ascunse , faceti click pe Se afiseaza Fisierele si Folderele Ascunse apoi debifati optiunea : Se ascund Fisierele si Folderele prodejate de sistemul operativ .

La dialogul interogativ apasati pe “DA”.

Faceti dublu click pe unitatea de disck in care aveti instalat sistemul operativ Windows XP pentru a obtine lista de foldere.Este foarte important sa deschideti unidatea de disk corecta.

Deschideti folderul System Volume Information . Acest folder apare atenuat deoarece este un folder Ultra Ascuns.

NOTA: Acest folder contie unul sau mai multe sub-foldere _restore {GUID} ,ca _restore {87BD3667-3246-476B-923F-F86E30B3E7F8} .

NOTA: E posibil sa apara urmatorul mesaj de eroare:

Nu aveti acces la C:\System Volume Information Folder

Daca apare acest mesaj, consultati articolul urmator in Microsoft Knowledge Base pentru a vedea instructiunile de acces la folder si a putea continua aceast proces.

309531 How to Gain Access to the System Volume Information Folder

Deschideti un folder ce nu a fost creat in acest moment.Probabil veti avea nevoia de a face clic in Detallii in meniul View pentru a afisa data si ora de creare a folderelr.In acest sub-folder pot exista mai multe Foldere ce incep cu RP x .E vorba despre puncte de restaurare.

Deschideti unul din aceste foldere pentru a localiza sub-folderul numit Snapshot ; ruta de acces poate fi asemanatoare cu cea din exemplul de mai jos:

C:\System Volume Information\_restore{D86480E3-73EF-47BC-A0EB-A81BE6EE3ED8}\RP1\Snapshot

Copiati urmatoarele fisiere din folderul Snapshot in folderul C:\Windows\Tmp:

_REGISTRY_USER_.DEFAULT

_REGISTRY_MACHINE_SECURITY

_REGISTRY_MACHINE_SOFTWARE

_REGISTRY_MACHINE_SYSTEM

_REGISTRY_MACHINE_SAM

Acestea sunt fisierele de regitsru carora li s-a facut o copie de siguranta in System Restore.Datorita faptului ca s-a utilizat fisierul de Registru c reat de pogramul de instalare al sistemului operativ,acest Registru “nu stie” ca punctele de restaurare exista si sunt disponibile.
Se creeaza un nou folder cu un nou
GUID in System Volume Information, si un punct de restaurare ce include o copie a fisierelor de Registru copiate in timpul procedurilor urmate in Capitolul 1 .Acest lucru se intampla datorita faptului ca e important sa nu utilizati folderul cel mai actual, mai ales daca data si ora de creare a acestui folder este foarte apropiata a datei actuale.

Configurarea actuala a sistemului nu cunoaste punctele anterioare de restaurare.Pentru ca aceste puncte de restaurare sa fie vizibile de catre sistemul operativ necesitati copia de siguranta anterioara a Registruluie efectuata dintr-un punct de restaurare anterior.De forma predeterminata,consola de recuperare System Restore nu are acces la toate folderele si nu poate copia fisierele din folderul System Volume.

NOTA: In procesul edscris in acest capit se presupune ca acesta se ruleaza in sistemul de fisiere FAT32

Capitolul 3.

—————-

Fisierele de registru ce s-au copiat in sub-folderul Tmp din folderul C:\Windows se muta pentru a garantiza ca sunt disponibile in consola de recuperare.Trebuie sa utilizati aceste fisiere pentru rescrierea fisierelor de Registru depozitate in folderul C:\Windows\System32\Config:

Porniti consola de recuperare System Restore .

In consola MS-DOS de recuperare ,scrieti urmatoarele linii si apasati Enter dupa fiecare linie .

del c:\windows\system32\config\sam

del c:\windows\system32\config\security

del c:\windows\system32\config\software

del c:\windows\system32\config\default

del c:\windows\system32\config\system

copy c:\windows\tmp\_registry_machine_software c:\windows\system32\config\software

copy c:\windows\tmp\_registry_machine_system c:\windows\system32\config\system

copy c:\windows\tmp\_registry_machine_sam c:\windows\system32\config\sam

copy c:\windows\tmp\_registry_machine_security c:\windows\system32\config\security

copy c:\windows\tmp\_registry_user_.default c:\windows\system32\config\default

NOTA: Unele din comenzile anterioare au fost adaptate pentru optima interpretare.Ruta acestora poate depinde in functie de fiecare configuratie personala.MARE ATENTIE LA SCRIEREA ACESTOR COMENZI.
NOTA: In acest proces se presupune ca se utilizeaza Windows XP instalat in folderul C:\Windows .Daca acesta a fost instalat intr-o locatie diferita, asigurati-va de modificarea relatiilor in functie de locatia corecta a acestuia.

Capitolul 4.
—————–

Faceti click in START ->Toate Programele->Accesorii->Unelte ale Sistemului-> Restaurarea Sistemului , si restaurati sistemul la un statut anterior.

IMPORTANT: ACEST ARTICOL A FOST TRADUS SI ADAPTAT IN LIMBA ROMANA DE CATRE LIVIU CRISTIAN S. DIN FORMA SA ORIGINALA PUBLICATA IN :

http://www.elhacker.net/reparar_registro.htm


Un comentariu: