22 feb. 2012

20 de programe de modificat poze online

20 de programe de modificat poze online! Niciunul mai mult, niciunul mai puțin! Așa că, dacă vă interesează editoarele foto online, dați click aici!


3 feb. 2012

Cum poti schimba actiunile butonului de pornire / oprire a calculatorului

Mulți dintre noi avem copii iar copiii au o atracție nedescrisa pentru butoane; cum vad un buton, ochii încep să le sclipească de fericire și înainte sa poți reacționa îl apasă fără să stea pe gânduri! Probabil își imaginează că pc-ul va țâșni ca o rachetă a NASA dacă este apăsat acel buton colorat...

Mă rog, nu cred că motivul contează foarte mult; important e cum schimbăm acțiunea realizata la apăsarea butonului de pornire / oprire a calculatorului (sau a capacului laptop-ului).

Pentru a schimba acțiunile realizate de butonul Power, mergem la:

Start » Control Panel » Performance and Maintenance » Power Options » Advanced :


Rând pe rând, schimbăm acțiunile fiecărui buton în parte pe "Do nothing" după care facem click pe Apply apoi pe OK pentru a confirma aplicarea modificărilor.

Închidem toate programele deschise și facem o probă. Dacă nu se întâmplă nimic la apăsarea butoanelor dezactivate mai devreme, înseamnă că totul a decurs conform planului și că nu vom mai avea probleme din partea celor mici. De acum înainte, ori de câte ori va trebui să oprim calculatorul, vom utiliza funcția special plasată în meniul Start.




1 feb. 2012

Cum să ștergi, să modifici sau să dezactivezi intrările duplicate din lista de Boot-are a Windows XP

Deții un computer cu Windows XP care are mai mult de o intrare în lista de boot-are ? Nicio problemă! Există câteva modalități prin care poți scăpa de nesuferitul mesaj care îți cere să selectezi sistemul de operare cu care dorești să lucrezi.


Pentru a modifica sistemul de operare cu care pornește calculatorul, în caseta "Run Command", scrie "sysdm.cpl" și apasă tasta Enter. În fereastra care se va deschide, la tab-ul "Advanced", în "Startup and Recovery" fă click pe butonul "Settings":


În noua fereastră, la "Default operating system", selectează optiunea corectă apoi, la "Time to display recovery options when needed" redu timpul de așteptare la 5 secunde:


Fă un restart și așteaptă să vezi dacă pc-ul pornește cu sistemul de operare corect. Dacă este așa, poți reveni la aceste setări și deselecta caseta dinaintea "Time to display recovery options when needed". În caz contrar, alege altă opțiune și repetă pașii până când dai cu opțiunea corectă.

După cum ai văzut, să modifici lista de boot-are a Windows XP nu este chiar așa de complicat pe cât se spune. E drept că există și programe care fac acest lucru însă nu văd de ce le-am folosi...