7 iul. 2013

Inscriptioneaza CD-uri si DVD-uri cu CDBurnerXP

Dacă în urmă cu doar 2-3 ani instalarea în calculator a unui program de inscripționat CD-uri și DVD-uri era practic obligatorie. Acum, după ce prețurile stick-urilor USB și a Hard Disk-urilor externe au scăzut suficient pentru a fi accesibile oricui, când tot mai multe dispozitive, inclusiv radiourile auto, includ un port USB și pot reda de pe stick-uri fișiere MP3, instalarea unui astfel de software de acest gen a devenit mai mult un moft decât o necesitate.

Chiar și așa, dacă doriți să instalați un program cu care să puteți "crea" CD-uri și DVD-uri audio, video, de date, de instalare, șamd, de preferat ar fi să instalați unul foarte bun, de exemplu CDBurnerXP, un soft gratuit, printre cele mai complete pe care le veți găsi.


Pe lângă faptul că CDBurnerXP este disponibil și în limba română, acesta are o interfață atât de intuitivă încât nu veți avea nevoie de ajutor sau de citirea manualului pentru a-l utilizare.
Panoul principal al acestuia găzduiește principalele instrumente de inscripționare:

  • Disc cu Date - cu care puteți inscripționa pe CD-uri și DVD-uri date de tot felul, de la muzică la fișiere comprimate.
  • DVD Video - cu care pot fi create DVD-uri cu video-uri ce vor putea fi redate în DVD Playere și Playere Multimedia fizice.
  • Disc Audio - cu care veți putea crea CD-uri cu muzică pentru acele dispozitive ce nu pot reda fișiere MP3.
  • Imagine ISO - cu care veți putea crea clone a unu CD ori DVD, crea discuri de instalare a sistemelor de operare, discuri de recuperare, de bootare, șamd.
  • Copiază sau Extrage Conținutul Discului - cu care veți putea copia CD-uri și DVD-uri, extrage datele de pe acestea pentru a le muta în PC ori pe alt dispozitiv de stocare.
  • Șterge Discul - instrument cu care veți putea șterge datele de pe CD-urile și DVD-urile reinscripționabile (CD-RW)
Următoarea fereastră va afișa, în funcție de ce ați selectat în prima, opțiunile disponibile pentru tipul de inscripționare ales. De exemplu, dacă ați ales crearea unui CD audio, veți vedea următorul panou.


În acesta, selectați în panoul din stânga folderul în care se află melodiile pe care doriți să le inscripționați pe CD, în cel din dreapta sa melodiile, apoi apăsați butonul verde Adaugă, pentru a muta în panoul inferior melodiile ce vor fi inscripționate.

Când ați terminat, apăsați Inscripționează. Se va deschide o nouă fereastră în care veți putea particulariza procesul. De exemplu, veți putea alege viteza de scriere, numărul de copii dorite, alege dacă doriți sau nu finalizarea discului, oprirea calculatorului după finalizarea inscripționării, etc.

După cum veți vedea dacă-l veți instala, CDBurnerXP este fără nici un fel de îndoială unul dintre cele mai bune și complete programe gratuite de inscripționare a CD-urilor și DVD-urilor pentru Windows.

Dacă doriți ceva mai simplu, puteți încerca oricare dintre programele de inscripționare recomandate aici. În caz contrar, dacă v-am făcut curioși și doriți să-i dați o șansă protagonistului acestui articol, ei bine, îl puteți descărca de aici fără nici un fel de cost.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu