16 apr. 2013

Program de recuperat poze și documente șterse din calculator

Pentru recuperarea datelor pierdute sau șterse din calculator, se poate apela la diverse programe concepute special pentru așa ceva. Unul dintre acestea este Pandora recovery, un program gratuit, simplu de folosit de către orice utilizator. În cadrul procesului de instalare, dacă nu doriți instalarea unui toolbar, a unui joc, va trebui să refuzați ofertele respective, debifându-le. Urmează oferta de instalare a jocului, apoi în următoarea fereastră, încă un toolbar, plus modificările aferente în browser, urmând să debifați respectivele oferte.

Am să vă prezint pe scurt procesul de recuperare, acesta fiind destul de intuitiv, simplu de parcurs, cu ajutorul unui asistent de recuperare a fișierelor. La prima rulare a programului, vom fi întâmpinați de asistentul de recuperare, care ne va simplifica procesul de recuperare. Prima opțiune este căutarea în Recycle Bin, în cazul în care fișierele au fost șterse accidental. În cazul în care nu se găsesc acolo, bifăm opțiunea respectivă, și dăm Next.


Mai departe, va trebui selectată partiția unde au fost fișierele șterse, pierdute. Urmează să trecem mai departe, deci Next.