12 iul. 2017

Program gratuit pentru ajustarea luminozității și ai altor parametri ai monitorului calculatorului

Free Monitor Manager este un program gratuit pentru ajustarea luminozității și ai altor parametri ai monitorului calculatorului cum ar fi contrastul și valorile culorilor RGB redate de către panoul monitorului, astfel încât acestea să fie cât mai reale cu putință.


Programul este util în special celor care dispun de monitoare ale căror butoane sunt greu accesibile, sau ale căror meniuri sunt întortocheate, iar navigarea între opțiunile profilelor se face anevoios. Apropo de profile, sau dacă preferați, de "presetări", programul permite configurarea și salvarea mai multor ajustări particularizate.

Puteți, spre exemplu, crea un profil pe care să-l utilizați doar seara, când luminozitatea monitorului este bine să fie redusă pentru a nu vă obosii ochii, iar altul pe care să-l activați și folosiți în cursul zilei, când razele solare ar putea îngreuna vizualizarea documentelor și a fotografiilor.

Mai poate fi configurat, de asemenea, un profil ale căror setări să fie activate automat în momentul în care începeți vizionarea unui film în playerul video preferat.

Pentru a putea utiliza Free Monitor Manager nu este necesar ca monitorul avut să dispună de suport DDC/CI, dacă sistemul de operare al calculatorului este Windows, iar în acestea au fost instalate toate driverele necesare bunei funcționări, nu veți avea probleme. Îl puteți descărca de aici. Dacă doriți ca profilele să fie activate în funcție de programul utilizat, ori dacă doriți să le asociați fiecăruia dintre acestea o combinație de taste, va trebui să achiziționați versiunea completă, aceasta costă 12$.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu